Motalas bästa borde vara i fokus | Sverigedemokraterna Motala/Vadstena

Motalas bästa borde vara i fokus

DEBATT S, V och MP bjuder inte in till fortsatt gott samarbete, skriver Jan Andersson (SD).

Jag har ingen direkt politisk erfarenhet, men sitter nu i kommunfullmäktige i Motala. Mitt tredje möte var i måndags. Jag är med för att jag vill och anser mig ha förmågan att hjälpa till att göra Motala till en bra plats för alla som bor där och samtidigt hjälpa till så att kommunen får en positiv utveckling.

I måndags skulle bland annat budget tas upp. Att det bland S, V och MP finns en negativ inställning till andra partier, främst SD, är ju allmänt känt. Men att dessa partier som pratar så väl om demokrati, rättvisa med mera kan använda SD:s budget och sprida så mycket falskhet, det är mycket beklämmande och kränkande för en vanlig kommuninnevånare som råkar vara SD:are och vill hjälpa till att föra kommunen framåt enligt de riktlinjer som många ställer sig bakom.

Alla deras hätska uttalanden och påståenden, till största del grundad på illvilja, gör det mycket svårt att i framtida möten ha någon respekt för dessa individer och att i framtida möten i KF och nämnder, lyssna och samverka med dessa torde inte bli lätt.

Eller är allt ett spel för galleriet, att kasta skit på andra och stärka sig inför sina partikamrater och sedan tro att man fortfarande kan samarbeta. I den värld jag kommer ifrån och levt i fungerar det dåligt, om alls. Att man kan ha olika åsikter i början på en diskussion är ju inget ovanligt, men i dessa sammanhang må vi till slut komma fram till det bästa för kommunen och det bästa för kommunen behöver nödvändigtvis inte vara ett beslut som kommer från S eller M, utan en enighet som framkommit ur kloka beslut.

Ni alla som röstade på SD skall vara medvetna om att vi gör vad kan, väldigt gärna ihop med andra, för att Motala kommun skall växa och bli ett trevligt ställe att bo och arbeta i. Lätt blir det inte med de samarbetssvårigheter som uppstår, med den syn som S, V och MP har på oss. Men för att citera en ”höjdarsosse” på KF, ”som man bäddar får man ligga”. Och det har hon faktiskt helt rätt i.

Jan Andersson (SD)